Πάμε λοιπόν, ταξίδι στις Σποράδες σήμερα, και καλή μας όρεξη !
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κιλό τυρί κατσικίσιο
Ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο για τηγάνισμα
Ένα μπωλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα του φύλλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη και κάνουμε στη μέση λακουβίτσα για να ρίξουμε το νερό και το αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, και πλάθουμε μέχρι να γίνει ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Για κάθε τυρόπιτα, θα χρειαστούμε μια μπάλα ζύμης, λίγο μεγαλύτερη από τη χούφτα μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας καλύτερα λεπτό και μακρόστενο πλάστη.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια ή στο τραπέζι ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι, και ξεκινάμε να ανοίξουμε το φύλλο, σχετικά λεπτό, έπαναλαμβάνοντας το πασπάλισμα με αλευράκι για να διευκολύνουμε τη διαδικασία...
Μόλις το έχουμε ανοίξει, παίρνουμε 200γρ. φέτα, τρίβοντάς τη με τα δάχτυλά μας, και πασπαλίζουμε όλο το φύλλο να πάει παντού το τυρί μας.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες της τυρόπιτας προς τα μέσα, και κατόπιν χωρίς να το πολυπιέζουμε το φύλλο (και ανοίξει) την στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
Σε ένα κατσαρόλι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο (μπόλικο) και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Με προσοχή, ρίχνουμε μέσα την τυρόπιτα, προσέχοντας και να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας, αλλά και να μην μας ανοίξει.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Την βγάζουμε από το κατσαρόλι, και πριν τη σερβίρουμε, την αφήνουμε 2' - 3' σε απορροφητικό χαρτί.
Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνουμε αν θέλουμε με χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες και φρέσα κρεμμυδάκια), για στριφο-χορτόπιτα και μπορούμε, σαν παραλλαγή να βάλουμε μέσα φέτα μαζί με Phladephia, αφού έχουμε πασπαλίσει με αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αυτή η γευστική παραλλαγή θα σας καταπλήξει.... !!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου