Στα πλαίσια του γρήγορου, εύκολου αλλά πάντα πολύ νόστιμο και αυτή η ομελέττα που συνήθως στα εστιατόρια την βρίσκουμε σαν ισπανική, αλλά από κάποια έρευνα που έχω κάνει δεν το βρίσκω ορθό. Ένα μεγάλο τηγάνι λοιπόν, φρέσκα βιολογικά λαχανικά και πάμε στην κουζίνα μας!!!
ΥΛΙΚΑ:
(για 2 πεινασμένους)
5 αυγά
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
100γρ. μανιτάρια βιολογικά
2 μεγάλα βιολογικά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 σφηνάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα λαχανικά
2 σφηνάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την ομελέττα
1/2 κ.σ. κορνφλάουερ
2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο τριμμένο gouda
αλάτι
ΥΛΙΚΑ:
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Τα μανιτάρια τα φιλετάρουμε λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, τη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη και τσιγαρίζουμε για 1'.
Ρίχνουμε κατόπιν τα λαχανικά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν καλά για 7'-10'.
Τα παρασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε στο μάτι για 2'.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπώλ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορνφλάουερ και το αλάτι.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας και τηγανίζουμε μέχρι να ανασηκώνεται ψημένη από κάτω.
Στη συνέχεια βάζουμε το μάτι στο γκριλ για 3'- 4' μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει από πάνω.
Βγάζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε τη γέμιση στο μισό της ομελέτας και σκεπάζουμε με το άλλο μισό της.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο gouda και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
ΥΛΙΚΑ:
(για 2 πεινασμένους)
5 αυγά
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
100γρ. μανιτάρια βιολογικά
2 μεγάλα βιολογικά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 σφηνάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα λαχανικά
2 σφηνάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την ομελέττα
1/2 κ.σ. κορνφλάουερ
2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο τριμμένο gouda
αλάτι
ΥΛΙΚΑ:
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Τα μανιτάρια τα φιλετάρουμε λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, τη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη και τσιγαρίζουμε για 1'.
Ρίχνουμε κατόπιν τα λαχανικά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν καλά για 7'-10'.
Τα παρασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε στο μάτι για 2'.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπώλ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορνφλάουερ και το αλάτι.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας και τηγανίζουμε μέχρι να ανασηκώνεται ψημένη από κάτω.
Στη συνέχεια βάζουμε το μάτι στο γκριλ για 3'- 4' μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει από πάνω.
Βγάζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε τη γέμιση στο μισό της ομελέτας και σκεπάζουμε με το άλλο μισό της.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο gouda και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου