Για τους λάτρεις της σοκολάτας. Σχετικά εύκολη συνταγή. Προσέξτε την ποιότητα των υλικών για καλό αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ:
250γρ. σοκολάτα μαύρη
250γρ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
6 αυγά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή
60 γρ. καρύδι ή αμύγδαλο καβουρδισμένο και θρυμματισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα σκεύος μεταλλικό ή πυρέξ, βάζουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και σε μπεν μαρί τη λειώνουμε μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα multi, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλλια.
Τα ασπράδια των αυγών τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν αφρός, αλλά όχι μαρέγκα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα το μείγμα της σοκολάτα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Στη χαμηλή ένταση του μίξερ, ανακατεύουμε τα υγρά με το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς στην χαμηλή ταχύτητα.
Χύνουμε το μείγμα του μίξερ μας σε μια φόρμα περίπου 26εκ. που όμως να είναι ανοιγώμενη στο πλάϊ για να ξεφορμαριστεί στη συνέχεια το γλυκό μας.
Ψήνουμε για 25' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.
Για να βεβαιώσετε ότι το γλυκό σας έχει ψηθεί σωστά θα βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο πλάι. Θα πρέπει να βγει καθαρή. Στο κέντρο του γλυκού βυθίζουμε άλλη μια οδοντογλυφίδα η οποία θα πρέπει να βγει λερωμένη, καθώς το εσωτερικό του κέϊκ μας θα είναι υδαρές.
Μόλις έχει κρυώσει το γλυκό μπορείτε είτε να το γαρνίρετε με γλάσο σοκολάτας και κερασάκια, ή να το πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη ή ακόμα να το πασπαλίσετε με σκόνη κακάο.
Συνοδεύστε με παγωτό βανίλια και αρωματικό γαλλικό καφέ!
ΥΛΙΚΑ:
250γρ. σοκολάτα μαύρη
250γρ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
6 αυγά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή
60 γρ. καρύδι ή αμύγδαλο καβουρδισμένο και θρυμματισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα σκεύος μεταλλικό ή πυρέξ, βάζουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και σε μπεν μαρί τη λειώνουμε μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα multi, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλλια.
Τα ασπράδια των αυγών τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν αφρός, αλλά όχι μαρέγκα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα το μείγμα της σοκολάτα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Στη χαμηλή ένταση του μίξερ, ανακατεύουμε τα υγρά με το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς στην χαμηλή ταχύτητα.
Χύνουμε το μείγμα του μίξερ μας σε μια φόρμα περίπου 26εκ. που όμως να είναι ανοιγώμενη στο πλάϊ για να ξεφορμαριστεί στη συνέχεια το γλυκό μας.
Ψήνουμε για 25' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.
Για να βεβαιώσετε ότι το γλυκό σας έχει ψηθεί σωστά θα βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο πλάι. Θα πρέπει να βγει καθαρή. Στο κέντρο του γλυκού βυθίζουμε άλλη μια οδοντογλυφίδα η οποία θα πρέπει να βγει λερωμένη, καθώς το εσωτερικό του κέϊκ μας θα είναι υδαρές.
Μόλις έχει κρυώσει το γλυκό μπορείτε είτε να το γαρνίρετε με γλάσο σοκολάτας και κερασάκια, ή να το πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη ή ακόμα να το πασπαλίσετε με σκόνη κακάο.
Συνοδεύστε με παγωτό βανίλια και αρωματικό γαλλικό καφέ!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου